COIN-OR::LEMON - Graph Library

Version 3 (modified by Alpar Juttner, 14 years ago) (diff)

--

Elosztott szoftver-fejlesztés menedzsment eszköz fejlesztése

Háttér

A szoftverfejlesztést támogató eszközök terén az utóbbi tíz év legfontosabb újdonsága az elosztott verziókövető rendszerek (Distributed version control systems (DVCS)) megjelenése és elterjedése.

Míg a korábbi (centralizált, szerver-kliens alapú) rendszerek fő funkciója a fejlesztés során történő változások nyomkövetésére és visszakereshetőségére, addig az elosztott rendszerek esetében a hangsúly a fejlesztők közötti együttműködésen van (megtartva persze a változások visszakövethetőségének lehetőségét).

A szoftverfejlesztés másik - a verziókövető rendszereket kiegészítő - eszköze a "issue tracker" illetve projekt menedzsment eszköz, ami lehetővé teszi a fejlesztéssel kapcsolatos feladatok állapotának nyomonkövetéset, fejlesztőkhöz rendelését, határidők szabását stb. Ezek manapság szintén certalizált, tipikusan webes felületen elérhető rendszerek.

Feladat

A feladat egy elosztott működésű "issue tracker" rendszer kidolgozása és prototípus szintű implementálása.

Az megtervezendő rendszer maga is egy már meglévő DVCS rendszeren (Mercurial) alapulna, felhasználva annak meglévő eszközeit a verziókövetésre és kommunikációra.

A feladatkör BSc/MSc szakdolgozat és TDK alapjául is szolgálhat, akár több jelentkező számára is.

Előfeltételek

  • Python programozási nyelv alapszintű ismerete (gyorsan elsajátítható)