COIN-OR::LEMON - Graph Library

Changes between Initial Version and Version 1 of pyLemon modul fejlesztése


Ignore:
Timestamp:
06/17/09 12:36:43 (10 years ago)
Author:
Peter Kovacs
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • pyLemon modul fejlesztése

  v1 v1  
   1= PyLEMON modul fejlesztése =
   2
   3A LEMON használatának lehetővé tétele a Python programozási nyelvből.
   4
   5== Háttér ==
   6
   7A LEMON C++ nyelven íródott, mivel jelenleg ez az egyetlen elterjedt modern programozási nyelv, amely lehetővé teszi komplex adatstruktúrák és algoritmusok futásidőre és memória-felhasználásra optimalizált megvalósítását. Ugyanakkor a C++ egy meglehetősen bonyolult programnyelv, használata mély ismereteket igényel és sokszor nehézkes. Egy adott feladat implementálása más modern (többnyire interpretált és dinamikusan linkelt) programnyelveken nagyságrandekkel kisebb lehet. E programnyelvek prominens képviselője a Python nyelv, amely amellett, hogy könnyen elsajátítható, kiválóan alkalmas jól karbantartható programkódok gyors elkészítésére.
   8
   9== Feladat ==
   10
   11A cél a Python programozási nyelvhez egy, a LEMON használatát lehetővé tevő modul elkészítése. Az alap elgondolás az, hogy a modul a LEMON hatékony (C++-ban megírt) adatstruktúráit és eljárásait használja a gráfok és map-ek tarolására, valamint a LEMON-ban meglévő algoritmusok futtatására, ugyanakkor egy könnyen használható és a Python nyelvhez illeszkező felületet biztosít.
   12
   13A jelentkezők feladata e koncepció teljes kidolgozása, és LEMON által nyújtott eszközök minél teljesebb elérhetőségének biztosítása.
   14A feladatkör szakdolgozat, nagyprogram és TDK alapjául is szolgálhat, akár több jelentkező számára is.
   15
   16A modul fejlesztés alatt álló változata az alábbi repository-ban található: [http://lime.cs.elte.hu/~alpar/hg/pylemon/]
   17
   18
   19== Előfeltételek ==
   20
   21 - C++ programozási nyelv ismerete
   22 - Python nyelv ismerete (vagy legalábbis hajlandóság annak megtanulására)
   23 - alap gráfelméleti ismeretek
   24 - angol nyelvismeret