COIN-OR::LEMON - Graph Library

Changes between Version 3 and Version 4 of Gráfok direkt szorzata


Ignore:
Timestamp:
11/23/09 16:36:34 (11 years ago)
Author:
Peter Kovacs
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • Gráfok direkt szorzata

  v3 v4  
  1515A LEMON könyvár nagy erőssége, hogy lehetővé teszi algoritmusok futtatását "implicit gráfokon", vagyis olyan strukturákon, amelyek nincsenek fizikailag eltárolva a memóriában.
  1616
  17 A jelentkezők feladata egy olyan LEMON gráf adatstruktúra implementálása, amely ''dinamikus'' módon előállítja két gráf direkt szorzatát és lehetővé teszi algoritmusok futtatását a kapott gráfon. A "dinamikus" működés azt jelenti, hogy az alapgráfok megváltoztatásakor automatikusan megváltozik a direkt szorzat is.
   17A jelentkező feladata egy olyan LEMON gráf adatstruktúra implementálása, amely ''dinamikus'' módon előállítja két gráf direkt szorzatát és lehetővé teszi algoritmusok futtatását a kapott gráfon. A "dinamikus" működés azt jelenti, hogy az alapgráfok megváltoztatásakor automatikusan megváltozik a direkt szorzat is.
  1818
  1919Cél, hogy erre a feladatra hatékony megoldás szülessen és a letisztázott implementáció bekerüljön a LEMON programkönyvtárba.
  2020
  2121A feladat elsősorban nagyprogram alapjául szolgálhat. A célként kitűzött adatstruktúra implementálása kiváló lehetőséget biztosít a LEMON programkönyvtár koncepciójának és felépítésének alapos megismerésére; ez a tudás késöbbiekben alapja lehet egy értékes TDK-, ill. diplomamunkának is.
   22
   23'''''Megjegyzés:''' A téma összevonható egy másik hasonló feladattal: [wiki:"Élgráf adatstruktúra"]''.
  2224
  2325== Előfeltételek ==