COIN-OR::LEMON - Graph Library

Changes between Version 1 and Version 2 of AppRes


Ignore:
Timestamp:
10/04/10 08:59:41 (13 years ago)
Author:
Peter Kovacs
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • AppRes

  v1 v2  
  55== Készletgazdálkodás -- Raktárkészletek optimalizálása ==
  66
  7 Ennek az IBM-mel közös kutatási projektnek a célja raktárkészletek optimális működtetésének a vizsgálata. A terület alapkérdése az, hogy - a várható jövőbeni igények alapján - meghatározzuk, hogy az egyes raktárak mikor és mennyit rendeljenek az egyes árucikkekből. A cél a kartárkészletek méretének (vagy a raktározás összköltségének) a csökkentése adott rendelkezésre állás biztosítása mellett. Ez egy igen régóta vizsgált tématerület, több gyakorlatban is alkalmazott hatékony eljárás ismert például egyetlen raktárkészlet optimális működtetésére. Több egymással kapcsolatban álló raktár esetén azonban még sok az izgalmas nyitott kérdés.
   7Ennek az IBM-mel közös kutatási projektnek a célja raktárkészletek optimális működtetésének a vizsgálata. A terület alapkérdése az, hogy - a várható jövőbeni igények alapján - meghatározzuk, hogy az egyes raktárak mikor és mennyit rendeljenek az egyes árucikkekből. A cél a raktárkészletek méretének (vagy a raktározás összköltségének) a csökkentése adott rendelkezésre állás biztosítása mellett. Ez egy igen régóta vizsgált tématerület, több gyakorlatban is alkalmazott hatékony eljárás ismert például egyetlen raktárkészlet optimális működtetésére. Több egymással kapcsolatban álló raktár esetén azonban még sok az izgalmas nyitott kérdés.
  88
  99A projektben résztvevők feladata
   
  1212 - a kidolgozott algoritmusok elméleti is gyakorlati vizsgálata.
  1313
  14 Az IBM e tématerületben két szempontból is érdekelt: egyrészt maga is hatalmas raktárkészletet és pótalkatrész ellátó hálózatot üzemeltet, másrészt komplex vállalatirányítási rendszereket értékesít, amiknek a logisztikai és készletgazdálkodási optimalizációs eljárások fontos részét képezik.
   14Az IBM e tématerületben két szempontból is érdekelt: egyrészt maga is hatalmas raktárkészletet és pótalkatrész-ellátó hálózatot üzemeltet, másrészt komplex vállalatirányítási rendszereket értékesít, amiknek a logisztikai és készletgazdálkodási optimalizációs eljárások fontos részét képezik.